DJUNGELBOKEN THE MUSICAL

EN FÖRESTÄLLNING FÖR HELA MÄNNISKOFAMILJEN
PREMIÄR 11 NOVEMBER 2018

DRÖSE & NORBERG på KNEIPPBYN RESORT VISBY

PIPPITEATER

Varje dag under högsäsong spelas en av Gotlands populäraste teaterföreställning, med sång och skådespelare, upp framför Villa Villekulla, här träffar du Pippi och hennes vänner i olika äventyr, tolkat i manus av Dröse & Norberg.
Pippiteater varje dag kl 15.00 under högsäsong 26/6 – 19/8.
Sångstund med Pippi varje dag kl 13.00 under perioden 19/6 – 19/8.

KROGSHOW

 Sommaren 2018 firar man 10 års jubileum med en sprakande jubileums-krogshow där man  ser tillbaka på det mesta från det bästa som vanligt med en ensemble från Dröse & Norberg!  Premiär 4 juli med avslutning måndagen den 13 augusti.

Showen spelas  varje måndag, onsdag och fredag under vecka 27-33.

tidigare produktioner

mycket nöje med dröse & norberg 2012-2018

Transportuthyrning med konkurrenskraftiga priser, exklusive ljus & ljud uthyrning

Vill du utvecklas som säljare och växa med företaget?

dröse & NORBERG - BLOGG

Foto: Anna Norberg (Privat)
Foto: Anna Norberg (Privat)

Veckan flimrar förbi. Fredriksdals-teaterns scen. Därefter Gotland och vår Pippi-show. En snabbvisit hem för att meka och hyra ut vår husbil (!) Direkt tillbaka till Helsingborg för ännu en föreställning med Fars Lilla Tös. Därefter flyget till kontoret och Djungelboken iklädd rollen som VD och producent. Låter det som en glamourös vecka? Jag lovar, det är så lite glitter och glamour det kan bli. Det enda som glittrar är ögonskuggan som blivit kvar på kinden då jag var för trött för att tvätta ansiktet. Kanske börjar jag faktiskt bli den där Fläckiga Hyenan som Robban kallade mig i förra bloggen? 

Hyena eller inte så är jag, precis som Baloo sjunger, nöjd med allt vad livet ger. Eller nästan. De extra rynkorna, invändigt stress-kroppsfett, sömnproblem, tidsbrist, dåligt föräldra-samvete, ständig oro och stressplitor kunde man vara utan. Men trots att jag lider ”viss” brist på livsbalans så har jag förmånen att arbeta med det jag älskar och med den jag älskar.  Så jag är priviligierad. Inte tu tal om annat.  
 
När jag tänker på kombon familj och stress, så kommer jag osökt in på barnens perspektiv. Är det så att vi moderna föräldrar, genom vår drift att förverkliga oss själva, göra karriär och träna våra slitna kroppar åsidosätter barnens behov av närhet och trygghet? Har den där mystiska egentiden blivit viktigare än att verkligen umgås med våra barn? Lämnar vi dem för lätt i händerna på allas vår barnvakt Miss Internet? Och nej, det här är varken påhopp eller start av drev mot någon – jag pratar mest i generella ordalag, och inkluderar i högsta grad mig själv. 
 
Jag tänker på alla människor som vi vill skall få möjligheten att komma och se vår roliga, spännande och medryckande Djungelboken The Musical. Hur kan vi konkurrera med Ipads, TV-spel och mobiler? Min egen mobil har transformerats till en adderad kroppsdel så jag förstår problematiken, tro inget annat. 
 
En annan viktig fråga är om barn idag ens uppskattar att sitta i en salong och se levande teater? Vad tror ni? Själv är jag övertygad. Jag skall till och med gå så långt att påstå att jag är … nittionio procent säker på de gör det. Men jag tror däremot att vi vuxna har glömt känslan. Den där känslan när man var liten och fick vara med. Jag minns fortfarande när hela familjen gick på bio tillsammans första gången. När vi fick uppleva en teaterscen. Allt det där var så speciellt och … stort. Och det bästa av allt, vi pratade om det där vi hade upplevt tillsammans, länge efteråt. Vi skapade gemensamma minnen.  Något att samlas runt. 
 
DETTA är förstås exakt vad vi bygger våra musikaler på! Att familjer skall kunna skapa minnen tillsammans. Genom att umgås. Och uppleva. Tillsammans. 
 
Även om vår egen apunge har fått vara med och dela vårt skapande i mångt och mycket så önskar jag förstås att vi hade gjort mer. Det eviga föräldra-samvetet. Men vet ni, att det är faktiskt aldrig för sent. Så här kommer ett råd till alla er där ute: 
Res er upp ur soffan, spring några kilometer mindre på löpbandet och stäng av datorn. Sudda bort den panikslagna internet-abstinensen i blicken på barnen genom att förmedla era egna minnen och känslor från förr. Minns biobesöken, picknicarna, teaterbesöken, när Sverige spelade VM semifinal i fotboll 1994 och hela familjen satt inklämda i soffan eller på golvet. Om ni inte har några sådana minnen att plocka fram så ta ändå barnen i handen - bjud med farmor, farfar, mormor och morfar -  ge er ut och skapa nya minnen.  
Teater, bio, shower, musikaler, enklare friluftsaktiviteter … utbudet är stort. Det viktiga är att göra något tillsammans. I riktiga livet. 
 
Sådär, varsågoda. Nu vet ni vad ni skall göra. Själv skall jag kolla upp om det går amputera telefonen från örat eller om det kanske finns någon mobil-rehab där jag kan checka in. De kanske till och med erbjuder Livsbalans om man betalar extra. 
 
Anna Norberg 
Mamma, Sambo, Matte, Producent, VD, Försäljningschef, Personalchef, Skådespelerska, Bilmekaniker 
… och Fläckig Hyena 

Läs hela inlägget »

drosenorberg@  INSTAGRAM

39

NILS AXELSSON gör rollen som Mowgli när Dröse & Norberg nytolkar den legendariska sagan Djungelboken. Här ett exklusivt klipp från audition/workshopen från castingen av Djungelboken - The Musical! (texten/musiken i klippet har inget samband med produktionen Djungelboken - The Musical) #drösenorberg #cast #audition #djungelboken #musical #mowgli #nilsaxelsson

23

En tillbaka blick… Året var 2005 och det var ett riktigt håll igång på Drakälvens campingplats i musikalfarsen ”Camping - Klart man ska ha husvagn”. Tempot var högt, dansarna glittrade, badet svängde och intrigerna stod som spön i backen. CAMPING - KLART MAN SKA HA HUSVAGN Premiär 30 September 2005, Tonhallen Sundsvall Östen med Resten, Anna Norberg, Ingela Söderlind, Robert Dröse, Fredrik Hallgren, Marit Eriksson, Petter Ullerstam m.fl. Manus/Regi: Robert Dröse

24

Hur nöjd skall man egentligen vara? Läs Anna Norbergs funderingar mellan repetetioner, scenframträdanden, möten, familjemiddagar och det allmänna kaoset. Läs mer i bloggen: www.drosenorberg.se #drösenorberg #djungelboken #musikal #musical #show #musik #familj #baloo #familjeäventyr #livspussel #fredriksdalsteatern

Gå med i Dröse & Norberg´s Nyhetsbrev!

Som premunat av våra nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om de senaste nyheterna från våra pågående och kommande produktioner.
Vi ger dig information om spännande biljettsläpp, med möjlighet att boka biljetter före alla andra!  Några gånger per år fyller vi även vårt nyhetsbrev med roliga tävlingar och exklusiva biljetterbjudanden!

Det kostar givetvis ingen ting att prenumerera på vårt nyhetsbrev, och du kan avsluta prenumerationen när du vill.  Anmälan till vårt nyhetsbrev gör du här till höger!

NYHETSBREV

* indicates required