Familjen Dröse & Norberg: Robert Dröse, Anna Norberg, Theo Dröse och hunden Ulrik
Familjen Dröse & Norberg: Robert Dröse, Anna Norberg, Theo Dröse och hunden Ulrik

Att vakna med Baloo

Välkomna till vår blogg. Så här mitt i arbetet med Djungelboken känner vi starkt att vi vill försöka komma lite närmare vår publik. Inte bara på scenen. Vi vill låta er se oss i vitögat. Nakna och skrynkliga utan filter. Men oroa er inte, jag menar mera själsligt än fysiskt. Vi är fullt medvetna om våra kroppar och vad man inte bör dela med sig av. Vi kommer istället att försöka sätta ord och bild på baksidan, framsidan, undersidan och taket på skapandet av en musikal, av livet med en musikal. Och om att leva i en livs-djungel.
 
När jag tidigare i livet tänkt ordet djungel har det självklart känts lite ”snårigt” men ändå grönt, lummigt och framför allt magiskt. Jag har i huvudet sett mig själv färdandes på en bred flod medan sengångare sakta tar sig fram i träden bredvid. Ljudet av skriande fåglar i fjärran och en eterisk förnimmelse av romantik i luften. Likt Katharine Hepburn i filmen The African Queen med den cyniske hårdingen Humphrey Bogart vid min sida. Han som egentligen aldrig ville vara hjälte och inte sökte äventyret men ändå alltid hamnade mitt i det och motvilligt gjorde det rätta. Det var spänning, drama och magi i djungeln, precis som det kommer att bli på scenen i vår egen Djungelboken-The Musical. 

I min fantasi är jag nog ändå mer lik Jane i Tarzan. Kanske ”aningen” kortare, men sen när har storleken betydelse? Vi har alla en mänsklig rättighet att få vara Jane. Jag kan lätt se mig flängandes i lianerna med enhandsfattning, för att kunna ha mobilen i ett säkert grepp i den andra handen. Ett farligt kattdjur flåsar tätt i hälarna när HAN plötsligt dyker upp med spelande muskler och sitt minimala höftskynke fladdrandes i vinden. Min egen Tarzan. 

Nu kanske det låter som att Tarzan eller för den delen Humphrey är mitt ideal av djungelman. Riktigt så är det inte. I träkojan hemma vaknar jag med min egen Baloo charmigt snarkandes på rygg vid min sida. Den spralliga, kreativa livsbejakande och dansande Robert Dröse. 
Vi träffades i showbiz-djungeln för nästan 28 år sedan. Mitt bland andra dansande glada apor, skön-sjungande näktergalar samt en del oundvikliga parasiter och andra rovfåglar. Glädjen, entreprenörsandan, kreativiteten och förstås kärleken band oss snabbt samman som ett epoxy-lim. Och det håller fortfarande tätt efter en ap-unge, nedgångar, uppgångar, nödlandningar och däremellan mängder av shower och musikaler. 

Men visst har han – mannen, pappan, baletthoppan, koreografen, regissören- drag av både Tarzan och Humphrey. Vissa påstår, med viss sanningshalt, att jag är impulsiv och intensiv medan han framställs som den lugna och, i visst mått, stöd-bromsande delen av vårt team. Och jo, jag kan gå med på att hans Baloo, olikt mig, har sina stunder av Humphreys ovilja att slänga sig in i nya äventyr och intriger helt utan säkerhetsbälte. Som när vi behövde lastbilar till vår turné och jag tyckte det var en jättebra ide att helt enkelt köpa några. Snabbt och effektivt, som en spegel av mig själv, tänkte jag. Till skillnad från det kanske mer modest logiska att hyra eller leasa, som vissa andra tyckte, med nya fåror i pannan som fortfarande inte har försvunnit. Men nåja, ibland måste man våga för att vinna. Eller ännu bättre; våga, kompromissa och sedan vinna. 
Min Baloo har även glimtar av svårmod, precis som ”Humpe” då det begav sig, även om sångerna i duschen, knasiga hattar och den rytmiska dansen vid spisen överväger. Och i brist 
på Tarzans höftskynken har han, efter timmar av idogt slitande på gymmet, iallafall muskler nog att svinga mina imponerande 158 centimetrar i lianerna likt en ståtlig medelålders människobjörn. 

Helt ärligt finns det fortfarande ingen annan björn i hela världen som jag hellre vaknar, lever och arbetar med.

Anna Norberg / CEO / Marknadschef / Producer

Anna spelar just nu rollen som författarinnan Hilma i det klassiska lustspelet "FARS LILLA TÖS" tillsammans med Eva Rydberg, Fredrik Dolk, Birgitta Rydberg, Mia Poppe, Anders ”Ankan” Johansson, och Kalle Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.
Anna spelar just nu rollen som författarinnan Hilma i det klassiska lustspelet "FARS LILLA TÖS" tillsammans med Eva Rydberg, Fredrik Dolk, Birgitta Rydberg, Mia Poppe, Anders ”Ankan” Johansson, och Kalle Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln