Robert Dröse Creative Director - Dröse & Norberg
Robert Dröse Creative Director - Dröse & Norberg

För kort för Kaa 

Min livspartner Anna Norberg beskriver mig som björnen Baloo. Om hon får välja av alla djungelns djur så är jag alltså en lallande bekymmerslös överviktig björn som lär barnen göra hyss, ignorera regler och äta myror.  Som manlig individ (balett-utbildad eller ej) vill man helst vara en blandning av Shere Kahn och Bagheera … med vissa inslag av en socialt dansande Baloo, men bara efter några glas rödvin.  
 
Nu skall jag alltså försöka återgälda denna ”komplimang” och hitta hennes djungel-alter-ego.  
Så hur hittar vi ett snyggt, smart, intensivt, impulsstyrt rovdjur med fastväxt mobil som springer i hundra knyck, gör höga ljud, bevakar sitt bo med sitt liv, jagar sina byten tills de ger upp och faller, som inte kan klockan men är en mästare på att hålla minst tio projekt igång samtidigt. Det där sista lutar åt bläckfisk, men det är inget djungeldjur så det går bort.  
 
”Snygg, smart och intensiv” passar in på en svart panter, som Bagheera i Djungelboken. Men … Bagheera är den där tråkigt ordentliga karaktären. Katten som alltid är förnuftig och ser till att ungarna INTE äter de där myrorna och att de verkligen läser sina läxor. Hemma är det definitivt inte Anna som kör läxläsning och när det kommer till matlagning …ja då skulle vi nog faktiskt av misstag få äta både myror och andra små kryp om hon stod vid spisen. Hon är dessutom så långt ifrån tråkig man kan komma. Bagheera går också bort. 
 
Hon är definitivt ingen gam, men vad sägs om ormen Kaa? Listig är hon utan tvekan. Manipulerande? Njaeee…jag vågar nog inte gå så långt även om hon i slutändan på något diffust sätt oftast får som hon vill, utan att man riktigt förstår hur. Hon hypnotiserade mig totalt med sina ögon redan första gången vi träffades och … hon kan definitivt döda för ett mål mat om hon är tillräckligt hungrig. Enda problemet är att Kaa är en av de allra största och längsta ormarna i djungeln …så nej … det går inte hur mycket jag än försöker. 
 
Springer i hundra knyck och är impulsstyrd… Kanske en gasell eller antilop? Men nej, de huserar på stäppen och inte i djungeln. Dessutom är det en ganska intetsägande karaktär vilket ingen någonsin har anklagat Anna för att vara. Så vem rör sig riktigt snabbt i djungeln och är tillräckligt smart för att hålla sig vid liv mitt bland alla faror?  
 
Har ni hört talas om Fläckig hyena?  Den besöker nog åtminstone utkanten av djungeln ibland. Där är det honorna som regerar (check), de kan jaga i flock men är briljanta även ensamma (check), de gör höga ljud då de har lagt ner sitt byte (check) och de har starka tänder (check). Jag kanske helt enkelt får skriva in en Fläckig Hyena i manuset på Djungelboken. 
 
Vad tycker ni? 

Robert Dröse / Creative Director

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln