(Martin Almgren & Anna Norberg)
(Martin Almgren & Anna Norberg)

Ha flera bollar eller en bikupa i luften 

Äntligen är jag igång med bloggen igen!
Mitt ledord från och med nu skall vara blogg-kontinuitet. Så gott det går i alla fall. 
 
Turnén för Djungelboken är över och avslutningsfestens efterlämningar är bortstädade. Tyvärr kunde jag inte vara på plats för att sjunga karaoke, dansa på bordet och fira med artister och crew hos Flickorna Helins på Djurgården. Jag fick motvilligt böja mig för febermonstret som tagit över min kropp 12 dagar i sträck och gjort min (korta) hållning böjd och ansiktet grått. När jag var på väg mot festen satte Robert otippat ner foten och tvingade mig att göra en olovlig u-sväng mitt på Djurgårdsbron. ”Nu åker du hem och vilar” sa han bestämt. ”Jag fixar partyt. Slutdiskuterat”. Sådär bestämd har han inte varit på åratal. Jag blev nästan lite extra kär just då. I alla fall tills jag slocknade 30 sekunder efter att ha lagt huvudet på kudden. Herregud så skönt det var att få sova! 
 
Man kan tro att det lugnar ner sig när en produktion avslutas. Att man kan softa lite. Gå hem i tid och njuta av en sån där … ”fritid”. Sitta framför Tv:n och låtsas vara Daenerys Targaryen i Games of Thrones eller avnjuta en middag på tu man hand med lite Chabli som försynt tindrar i glaset. Det skulle säkert kunna vara lugnt …  om man inte hade kört igång en ny produktion redan.  Samma vecka som sista föreställningen av Djungelboken hade vi biljettsläpp och pressträff för Robin Hood the Musical. Vår personal jobbade (igen) som galningar för att få allt på plats. Vi har redan haft ett antal auditions med otroligt många talangfulla människor, Robert har plitat på manus, vi har haft diskussioner (vissa mer heta än andra) om Robins trikåer (inte Roberts), prins Johns hemliga vapen, vilka artister som passar för vilken roll, vad som passar på scenen och inte, vem som går med hunden, om toalocket skall vara uppe eller nere, pressarbete, biljetthantering… ja i princip allt.  
 
Så det här med fritid vet jag faktiskt inte riktigt vad det är längre. Fri tid. När jag läser på Google står det; ”den tid som blivit över efter att andra nödvändiga sysslor och förpliktelser fullgjorts”. Det vill säga en ledig tid där jag helt utifrån mina egna intressen får disponera som jag vill. Jag förstår inte riktigt. Egna intressen? Disponera egen tid? Kan man faktiskt ha det så? Och hur gör man när jobbet faktiskt ÄR ens intresse? Ibland när jag springer riktigt fort så glömmer jag till och med bort att andra människor faktiskt vet vad fritid är. Det är inget illa ment. Jag liksom bara missar att klockan är 20.00 och kontoret kanske är tomt när jag rusar in för att fråga om något. Det är lika förvånande varje gång. 
 
Men jag klagar inte. Jag älskar mitt jobb och jag är så van att ha en mobil i örat istället för ett örhänge. Min tillvaro snurrar snabbt. Det där med många bollar i luften låter nästan lite löjligt, det känns mer som att hålla i en trasig bikupa med en miljon små bin i som flyger fritt. Jag menar det inte negativt, det är ett eget val och jag har faktiskt oftast roligt samtidigt.  
 
Denna vecka utmanar jag, mot alla odds, livet. Jag har slängt mig ut i den där ”fritiden”. Vi är på semester jag och Robert. Vi  åkte för att träffa sonen som har lov från skolan i USA! Skall bli underbart att få spendera lite tid tillsammans. Ja ja, okay jag erkänner, det finns Wi-Fi större delen av tiden och jag har extra adaptrar med. Som producent måste man ju vara beredd … på precis allt. Men vi skall verkligen umgås också! Så underbart! 
 
Vi hörs snart igen. Håll utkik i bloggen för jag har mycket nyheter och hemligheter som skall avslöjas i vår! 

Anna Norberg  Producent Anna Norberg  Producent

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln