Foto: Privat
Foto: Privat

Livshäxor och succé-bönor 

Nu är det ute i cyberrymden, på alla paddor och deviser. Vi gör TVÅ produktioner i höst. Vår tidigare succé-böna Snövit har vaknat upp, dammat av det förgiftade äpplet och gör comeback. Men inte på samma scen som vår äventyrare Robin Hood. Även om jag, som min kära sambo brukar säga, ibland har liiiiite galna idéer, så skulle det även för mig vara lite väl förvirrande att blanda in äpplen och häxor i Sherwoodskogen. Denna gång får Snövit dansa med sina dvärgar och våndas över drottningen på gamla anrika Göta Lejon. Vi kör alltså både Robin Hood The Musical och Snövit The Musical  i höst/vinter. Crazy utmanande!  Eller kanske bara crazy i största allmänhet? 

Jag vet att vi tidigare har pratat om hur mycket jobb det är med en enda produktion vilket gör att man kan undra vad som har utlöst denna till synes maniska idé med att göra två samtidigt. Hybris? Nej det får stå för Pernilla som släppte sin nya show ”Jag har Hybris” på samma dag som vi släppte lös Snövit. Undras hur hon tänkte där? Funderade hon ens på den grymma konkurrensen om biljettköparna och spaltmetrarna i pressen? Förmodligen inte ens i en nanosekund.  Den där Wahlgren-effekten är nästan lite utomjordisk. Hon är som Daenerys Targaryen i Game of Thrones, fast i showbiz.  Skämt åsido, jag ûber-älskade Kort Glad &Tacksam och kommer med nittionio procents säkerhet även att besöka nästa. Men visst är det en explosion av musikaler och shower just nu? Det poppar upp den ena premiären efter den andra. Det kommer att bli svårt för besökarna att välja. Förutom för alla typer av familjekonstellationer med barnasinnet kvar. Här slår ”Dröse&Norberg-effekten” in med massiv kraft. Japp. Det kommer den att göra. 
  
Just nu jobbar jag med att utforska om man faktiskt KAN hitta fler timmar på dygnet än tjugofyra. Och om det inte går, hur länge man kan vara vaken och samtidigt produktiv.  Var går gränsen för att muteras till ett annat väsen? Och hur lever man med någon som till och med arbetar i sömnen. Nej nu överdriver jag. Fullt så farligt är det faktiskt inte. När vi bestämde oss för att göra en nypremiär på Snövit så var det för att  optimera det vi håller på med. Vi har alltså en produktion i byrålådan som har gillats multi-skarpt av väldigt många besökare. Hundra tjugotusen har redan sett den! Manuset låg färdigt sedan sist det begav sig och kostymerna hängde på rader och glittrade längtansfullt i vår studio.  De ville ut och dansa! Sångerna och koreografin finns förstås etsade i huvudet efter alla tidigare spelningar så det var egentligen bara det ”lilla” huvudbryet att hitta rätt artister kvar. Och att sedan få ihop repetitioner, lokal, marknadsföring, försäljning, och ja lite till. Men det senare sköter Häxan. Förlåt, jag menar förstås Anna, min egen livshäxa.  
 
För det är verkligen dags. Att den person som jag ursprungligen skrev rollen för får kliva i den igen. Anna blir alltså både Häxan och Drottningen på Göta Lejon. Hur det skall gå för mig att regissera min egen livskamrat på scen? Ungefär lika lätt som att få The Night King i Games of Thrones att chilla. Inget går någonsin efter manus när det gäller Anna. Men hon har det som är absolut viktigast för att lyckas; massor av talang och en enorm kärlek till publiken, så jag vet att hon kommer att leverera en fantastisk häxa. Både på och utanför scenen. (love you baby, even as a witch) 

Robert Dröse Robert Dröse

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln