En egen röd markering i almanackan

Vilken vecka! Tänk vad mycket planering som krävs för att få ihop en dag av inspelningar och foto. Precis som att vi inte har något annat för oss mellan alla produktioner som är på gång….. Men det är värt varenda svettig minut. För det är nu det händer. Vi bygger musikal och karaktärer. Denna gång samlade vi artister och statister ute på Waxholms Kastell för att spela in trailers och annonser i medeltida miljö. Vilket fantastiskt ställe. Och vilken fantastisk personal som ordnade utrymmen och inspelningsplatser åt oss. Vi hade till och med en egen studio för fotografering. Tack Waxholms Kastell med Egon Persson i spetsen! 
 
Besökarna på kastellet fick bevittna både pilbågeskytte, fighter med svärd och lite romantik mellan Robin Hood och Marion i gränderna. När jag ser alla duktiga artister blir jag bara ännu mer övertygad att detta kommer att bli en grym musikal. Vi fick se Tilde Fröling hantera både svärd och piska i sin läderförsedda soldat-utstyrsel som att hon aldrig gjort annat. Idolvinnaren Martin Almgren trubadurade som Brother Tuck under ett träd i takt med bästisen, idoldeltagaren och överlevaren Axel Schylström som skall spela Slim Jim. Vi skrattade så att vi kiknade åt Patrik Martinssons egocentriska Prins John som i sin gröna tighta dräkt försökte besegra soldaterna medan han fegt sköt sin soldat framför sig mot fienden. Vi hade till och med en eldslukande gycklare på plats och artisterna fick gå i ”svärdskola” hos statist-riddarna som vanligtvis uppträder i tornerspel. Så himla roligt och lyckat alltihop! 

Många undrar varför vi filmar så mycket. Det är ju trots allt musikaler vi producerar, inte film. Och det stämmer förstås men kombinationen av det rörliga mediet med bild och ljud är oerhört starkt, och det gäller att hänga med i utvecklingen när det gäller marknadsföring. Och jag känner att vi gör just det. Vi gör trailers, förnyar annonser och material för att ge alla en försmak av vad som komma skall i höst. Det är så roligt att se resultaten växa fram. 
 
Mitt stora problem just nu är att det är helg igen. De här röda dagarna är alltid i vägen. De kommer alltid på fel tidpunkt. Påsk, Kristi Himmelsfärd, Pingst och nu Midsommar är stressmoment som kommer alldeles för tätt inpå varandra. Eller kanske är det så att alla tidpunkter helt enkelt är fel. För mig finns det alltid något att ta tag i. Något att starta eller färdigställa. Någon samarbetspartner att prata med, annons att ändra, pressrelease att skicka ut, email att besvara, faktura att betala, audition att styra upp…. Det tar liksom inte slut bara för att dagen är rödmarkerad i almanackan. 
 
Men nu skall jag i alla fall försöka ha lite midsommarfrid. I alla fall en stund. Vi åker till Gotland där vi har vår sommarshow så det blir förstås lite jobb men också underhållning och om jag har tur, en stund tu man hand med Robert och ett glas bubbel på en brygga vid havet. Den stunden får bli min röda ”dag” i almanackan. 
 
Trevlig Midsommar till er alla! 

Anna Norberg Anna Norberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln