top of page
Kiana_dls.jpg

DEN LILLA SJÖJUNGFRUN

THE MUSICAL

Ungdomlig glöd, erfaren expertis och dragshow moves får livet under ytan att spraka i musikalen Den Lilla Sjöjungfrun! 

 

Förbered er på att transporteras till en magisk undervattensvärld när den förtrollande berättelsen om "Den Lilla Sjöjungfrun" kommer till liv i en fängslande ny musikal med 22 artister som har premiär 1 mars 2024. Med en udda mix av karaktärer - bland annat en trio bestående av en sextonårig stjärna, en scenveteran och en dragshowstjärna- skapar Dröse & Norberg en fräsch och nytänkande version av den älskade klassikern.

 

Stjärnskottet Kiana Blanckert bländar som den lilla sjöjungfrun

16-åriga Kiana tog Sverige med storm när hon sjöng sig till en andraplats i ”Talang”. Som en stigande stjärna i musikteaterns värld har Kiana hunnit fångat hjärtan i bland andra sina framträdanden i ”Pippi på Junibacken”, ”Annie”, ”Ronja Rövardotter”, ”Emil i Lönneberga” och som Dorothy i ”Trollkarlen från Oz”. Kiana har också visat upp sina talanger i Melodifestivalen där hon kom sexa med låten ”Where did you go?”. 

 

Just nu är hon aktuell i den ikoniska huvudrollen som den lilla sjöjungfrun i Dröse & Norbergs nya stora familjemusikal. 

 

"Det skall bli fantastiskt att få använda både sång, dans och skådespeleri i den här underbara berättelsen. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse”, säger Kiana som ser fram emot att få arbeta med Anna Norberg, Gabriel Fontana och de övriga duktiga artisterna i ensemblen.

anna_enseble_dls.jpg

Scenveteranen Anna Norberg kombinerar producentrollen med häxkonster

Anna Norberg, rutinerad artistveteran med lång erfarenhet av underhållningsbranschen, kliver in i dubbelrollen som producent och den elakt beräknande sjöhäxan Svetlana. Anna har under decennier synts på mängder av musikal- och teaterscener och i tv-produktioner där hon lämnat en professionell och hängiven prägel på varje produktion hon har varit en del av. 

 

”Både Kiana och Fontana och de andra blir helt fantastiska i sina roller och jag kommer som vanligt att ge allt på scen. Det är klart man velat vara Sjöjungfru men numera får man vara glad att man åtminstone får vara häxa, även om det denna gång är i form av en gigantisk Kamtjatka krabba ”, säger Anna och blinkar åt regissören och tillika levnadspartnern Robert Dröse som de senaste åren givit henne roller som bland annat Häxan i ”Snövit the Musical” och Ormen Kaa i ”Djungelboken the Musical”. 

sisters_dls.jpg

Glittriga Fontana vill få scenen att spraka i musikaldebuten

Dragshowartisten Gabriel Fontana, mer känd som "Fontana” ser fram emot att bryta ny mark och ingjuta musikalscenen med flera lager av exotiskt liv på botten. Känd för sin dynamiska närvaro och oförglömliga framträdanden på "Drag Race Sweden", gör Gabriel sin debut på musikscenen som den lilla sjöjungfruns kaxigt självständiga lillasyster. 

 

”Det är så många fantastiska artister som är med i den här 22-mannaensemblen och det är en ära att få stå på scen tillsammans med varenda en. Jag kommer att delvis använda mig av min drag-persona för att personifiera den här tonårs-sjöjungfrun och jobba hårt för att få till regissörens härliga twister. Det kommer att bli en helt fantastisk undervattensfantasi och dessutom en jättekul utmaning att lära in undervatten-moves”, säger Gabriel.

 

En spektakulär undervattensmix


Manusförfattare och regissör Robert Dröse siktar på att göra produktionen till en fantastisk visuell upplevelse. Ett starkt ungdomsdrama med mycket humor, ackompanjerat av energifylld nyskriven popmusik

 

”När Kiana, Anna och Gabriel möts på scenen med de övriga artisterna får publiken en färgstark och explosiv föreställning med massor av talang, ungdomlig energi, erfaren expertis och glittriga dragshow moves som kommer att blåsa liv under ytan i denna älskade berättelse” säger Robert. 

 

 

Följ med Dröse & Norberg när de dyker under vågorna in i en värld av magi, drama, humor och musik med musikalen "Den Lilla Sjöjungfrun". Missa inte chansen att vara en del av denna oförglömliga musikalupplevelse!

jocke_dls.jpg

MEDVERKANDE

Kiana Blanckert, Kenneth Engen, Anna Norberg, Joakim Nätterqvist, Gabriel Fontana, Andreas Andersson, Fredrik Lexfors, Anna-Lill Karlberg, Christian Arnold, 

Tuvalisa Esping, Victoria Roxendal, Jacob Sibirzeff, Lauge Demant, Fernando Fuentes Vargas, Simon Ebbesson , Olivia Lorenz, Fanny Paulsson, Jesper Astinder, Carl Fredric Bengtsson, Johan Samuelsson Toloue, Elisa Bryant 

 

 

PRODUKTION:

Manus/Regi: Robert Dröse

Producent: Anna Norberg

Koreografi: Tuvalisa Esping, Robert Dröse

Musik: Theo Dröse & Gustav Parling (Act Social), Matilda Winberg, Robert Dröse

Scenografi: Erik Fredriksson

Ljusdesign: Palle Palmé

Ljuddesign: Henrik Schäfer

Kostymdesign: Wilberth Gonzalez

Mask/Perukdesign: Johanna Lysdahl, Wilberth Gonzalez

 

Föreställningens längd: 2 timmar och 15 minuter (inkl. 25 min paus)
Rekommenderad ålder: 3-100 år

dls_clean.jpg

 

PREMIÄR 1 MARS 2024

SVERIGE & NORGE TURNÉ 2024/2025

MARS 2024

9/3 GÖTEBORG

10/3 MALMÖ

16/3 STOCKHOLM (Filadelfia Convention Center)

17/3 JÖNKÖPING

23/3 UPPSALA

APRIL 2024

6/4 HELSINGBORG

7/4 SKÖVDE

13/4 STOCKHOLM (Filadelfia Convention Center)

14/4 FALUN

20/4 ESKILSTUNA

21/4 STOCKHOLM (Cirkus)

28/4 STOCKHOLM (Cirkus)

        

  MAJ 2024      

5/5 KARLSTAD

11/5 VÄXJÖ

12/5 NORRKÖPING

19/5 GOTLAND

24/5 GÄVLE

25/5 ÖREBRO

26/5 VÄSTERÅS

31/5 UMEÅ

JUNI 2024

1/6 SKELLEFTEÅ

2/6 LULEÅ

OKTOBER 2024

26/10 ÅRE (Holiday Club)

27/10 TRONDHEIM

NOVEMBER 2024

24/11 LINKÖPING

JANUARI 2025

11/1 STAVANGER

12/1 BERGEN

18/1 KRISTIANSAND


19/1 OSLO

 

VIP FÖRHANDSVISNING
FOTOGRAF: KARIN TÖRNBLOM